Oerrock is een jaarlijks festival in Ureterp, in het Hemelvaart weekend. Met vele bekende bands als Racoon, Di-rect en Guus Meeuwis is dit festival in 15 jaar uitgegroeid tot een van de grootste van Noord-Nederland.

Terug naar overzicht

Kunnen jullie voor ons een aftermovie maken?

“Ja, natuurlijk. Graag!” Dat was ons antwoord aan de festivalorganisatie. Maar we hadden wel een voorwaarde: snelheid. We wilden ons namelijk onderscheiden ten opzichte van de aftermovies van voorgaande jaren. Wij weten wat de internetgeneratie wil, dus stelden wij voor om vrijwel direct na een festivaldag een video compilatie online te zetten. En niet pas na vijf weken.

10384655_887941457899317_2165529184118882630_n

Per dag een compilatie

Met onze expertise in journalistiek en de mindset én ervaring dat we ’s nachts gewoon door kunnen werken als het nodig is, hebben we drie keer een video compilatie kunnen realiseren die de volgende dag online stond. Elke video, min of meer in reportage stijl met vaste presentator, bevatte interviews met artiesten, publiek (“Ik ben geïnterviewd, morgen even terugkijken hoor”), backstage en sfeerbeelden. Door een snelle montage met weloverwogen opbouw en spanningsboog hebben we geprobeerd een zo hoog mogelijke bezoekersaantallen te scoren.

Dag 1
Dag 2
Dag 3