Kerst & Kado is aanbieder van alle denkbare kerstpakketten, relatie- en eindejaarsgeschenken en kado's. De kracht van Kerst & Kado zit in het persoonlijk en actief meedenken met de klant waardoor klanten uit heel Nederland de weg naar deze organisatie weten te vinden.

Terug naar overzicht Bekijk dit project

Strategie: van Kerstpakketten Grou naar Kerst&Kado

Kerstpakketten, relatiegeschenken en kado’s: de webshop van Kerst & Kado biedt het allemaal aan. De website was toe aan een refresh, gericht op het uitbreiden van de functionaliteiten en het aanpassen van de huisstijl naar een stijl met een landelijk karakter. Daarnaast moest de nieuwe versie van de website ook geschikt zijn voor elk device en iedere browser: een responsive design dus! Op gebied van het online bestellen van kerstpakketten is landelijk gezien veel concurrentie. Juist daarom was het bij dit project essentieel om van tevoren een uitgekiende strategie op te stellen waarin maatwerk- design en techniek naadloos op elkaar aansluiten. En waarin de mogelijkheden op het gebied van ontwerp, beheer en techniek goed doordacht maar ook eenvoudig uitbreidbaar zijn. Op deze manier ontwikkelden we voor Kerst & Kado een webshop die onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie.

Een nieuwe huisstijl

Bij een nieuw merk hoort natuurlijk ook een nieuwe huisstijl. Wie aan kerst denkt, denkt aan kerstboompjes, verlichting en een overload aan versieringen. Iets wat op de oude webshop volop aanwezig was. Maar ook vrijwel alle concurrenten hanteren deze stijl. Daarom was het doel om een huisstijl te ontwikkelen die goed bij de identiteit van Kerst & Kado past en daarnaast ook nog eens onderscheidend is van de concurrenten. De nieuwe huisstijl moest fris, landelijk en onderscheidend zijn. Hierdoor is de nieuwe huisstijl betrouwbaar, fris en opvallend, maar toch ook aansluitend. Dit in combinatie met een strak, duidelijk en opvallend beeldmerk wat een goede weergave is van waar Kerst & Kado voor staat.

De uitvoering

En zie hier het resultaat. Een prachtige, gebruiksvriendelijke webshop gebaseerd op een goede strategie die het gewenste landelijke karakter uitstraalt en waar ook de persoonlijke uitstraling behouden blijft. De website kent verschillende functies die ervoor zorgen dat webshop snel, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk is om te zien! Om de persoonlijke aanpak en adviserende functie van Kerst & Kado goed naar voren te laten komen, hebben we de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk gemaakt. Zo heeft de website een simpele en snelle chatfunctie en een ‘bel mij terug’-knop. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt (of moet je zelf eigenlijk ook nog kerstpakketten inslaan)? Neem gauw een kijkje op www.kerstenkado.nl!

Traffic, Traffic en nog eens Traffic

Na livegang van de website, is het van groot belang dat de website ook gevonden wordt in zoekmachines (met Google als hoofd-zoekmachine), bezoekers trekt én het maximaal aantal bestellingen oplevert. Dit is met name belangrijk omdat de periode van focus van deze markt maar erg kort is. Niemand bestelt in juni een kerstpakket! Dit vergt continue inspanning op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO), eventueel aangevuld met zoekmachine advertentie-campagnes (SEA). Naast dat de webshop volledig SEO technisch is geoptimaliseerd (met die mooie gele sterren in Google!), ontzorgen wij Kerst & Kado volledig op het gebied van Search Engine Advertising (SEA).