Van ijskar tot mobiele ijssalon en ambachtelijke bereiding in eigen ijsfabriek met de mogelijkheid tot meer dan honderden verschillende IJssmaken. De Jong’s IJs uit Gorredijk is een grote speler op de Nederlandse ijsmarkt, te vinden op menig festival, evenement of bedrijfsfeest.

Terug naar overzicht Bekijk dit project

Website

De oude website van De Jongs IJs sloot niet langer aan bij de online strategie van het bedrijf. Dit door een (te) hoog bounce-percentage* en het niet “mobiel-vriendelijk” zijn van de website. Om deze punten en een tal van andere nieuwe functionaliteiten te introduceren, werd het tijd voor een nieuwe website, een volgende stap in de online strategie van De Jongs IJs.

*Het bouncepercentage is het percentage sessies waarbij één pagina wordt geladen (dat wil zeggen, sessies waarbij de bezoeker je site verlaat op de instappagina en verder nergens op klikt).

Na uitvoering onderzoek naar het klik gedrag van de gebruiker, doormiddel van statistieken uit Google Analytics, is de navigatie structuur geoptimaliseerd (lees versimpeld). Vervolgens zijn op basis van de nieuwe structuur, samen met de eisen en wensen, de wireframes ontwikkeld die als basis dienden voor het uiteindelijke ontwerp.

Om een optimale conversie te kunnen realiseren is er gekozen om, afwijkend van de huisstijl, groene ‘call-to-action’ knoppen in te zetten. De groene kleur is niet te missen opvallend en vertrouwd gezien groen met veilig wordt geassocieerd.

Promotiefilm

Om het volledige ijs productie proces te visualiseren is er een kort durende promotiefilm geschoten. De film geeft een kijkje achter de schermen en brengt de werkwijze van De Jongs IJs perfect in beeld. De film is daarnaast volledig geïntegreerd op de homepage van de website.

Offertesysteem

Naast het WordPress CMS (Content Management Systeem) als achterliggende motor van de website is er een maatwerk offertesysteem ontwikkeld, welke naadloos is geïntegreerd binnen de website . Het offerte systeem maakt het mogelijk om snel te reageren op binnenkomende offerte-aanvragen. Tevens is het offerte systeem uitgerust met een automatische koppeling naar het boekhoudpakket Snelstart, om administratieve (rompslomp) tot een minimum te beperken.

website ijsbedrijf gorredijk